Trainer Giovanni Liu

Motto: “Samen bewegen en ontdekken”

Mensen structureel in beweging krijgen en plezier laten ervaren in sport, dat is waar het voor Giovanni Liu om draait. Dat hoeft niet altijd met enorme ambities, kleine stappen zetten is al waardevol genoeg. Hij heeft de intentie om een duurzame samenwerking met mensen aan te gaan en stippelt een passend manier uit die vol te houden is. Op deze manier draagt hij graag bij aan een gezonde levensstijl en het welzijn van mensen in het algemeen.

Giovanni Liu werd geboren in Suriname (1981). Zijn opa was als turner en gewichtheffer een enorm inspirerend persoon. Op zijn twaalfde vroeg Giovanni aan zijn opa hoe hij een sterke man kon worden. Opa leerde hem drie basisoefeningen voor een krachtig lichaam: de push-up, de squat en de sit-up. En zo werd Giovanni’s passie voor sport geboren.

 

Giovanni ontdekte dat sporten hem fysiek sterker maakte en dat bewegen en sterker worden ook mentaal veel kracht geeft. Voor hem stond al gauw vast dat sport een structureel onderdeel van zijn leven zou worden. Hij besloot anderen te leren en inspireren om dat ook te ervaren. Daarom volgde hij een opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) en begon zijn carrière als sportinstructeur bij de Koninklijke Marechaussee. Daarna gaf hij Lichamelijk Opvoeding binnen de jeugdzorg en op diverse onderwijsniveaus, waaronder aan leerlingen met een visuele beperking. Hij heeft kortom ervaring opgedaan met uiteenlopende doelgroepen.

Vechtsporten zijn een rode draad door Giovanni’s sportcarrière. Hij heeft taekwondo, kickboksen en MMA beoefend. Deze specialisatie maakt hem als trainer bijzonder. Vechtsporten zijn een zeer effectief middel om mensen fysiek en mentaal te ontwikkelen. De verschillende vaardigheden die samenkomen in vechtsporten, leren je omgaan met jezelf en de buitenwereld. Vechtsportelementen zullen daarom altijd terugkomen in de trainingen van weMove.

Na meer dan tien jaar voor instanties gewerkt te hebben, heeft Giovanni in 2020 besloten om zijn hart te volgen en als sportondernemer verder te gaan. De vele verschillende doelgroepen die er zijn inspireren hem. Elke doelgroep heeft een specifieke aanpak nodig en het aanpassen aan verschillende niveaus is Giovanni’s grote kracht. Hij is in te zetten als personal en groepstrainer voor bedrijven, scholen en particulieren.

Menu