Personal training voor blinden

Mensen, een blinde ziet meer dan je denkt

Doe je ogen dicht. Probeer je voor te stellen hoe het is om nu te bewegen. Je bent meteen beperkt. Deze beperking zorgt ervoor dat blinde mensen vaak inactief zijn. Terwijl ook voor deze mensen een actieve levensstijl van groot belang is.

In veel gevallen krijgen blinde mensen structurele fysiotherapie. Maar deze vorm is niet altijd even effectief. Als sporttrainer heeft Giovanni groepsgewijs en persoonlijk veel ervaring bij het begeleiden van blinde mensen bij lichaamsbeweging. Momenteel werkt Giovanni wekelijks met Mos; een jongeman van 19 jaar die blind geboren is en zich nergens door laat beperken.

Giovanni en Mos trainen het liefst samen buiten. Ze werken structureel en stapsgewijs aan Mos zijn coördinatie, uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en reactiesnelheid. Omdat Mos niet kan zien, is goede communicatie van groot belang. Met op elkaar afgestemde verbale communicatie en tactiele prikkels begeleidt Giovanni Mos in het uitvoeren van de sportoefeningen. Ook speelt muziek een grote rol in de trainingen.

Het vergroten van de sociale wereld

weMove is een leerbedrijf en leidt zijn eigen sporttrainers op. Via deze weg vergroten we de wereld  van sporters met een visuele beperking en zo ontstaan er ook steeds meer trainers voor mensen met een visuele beperking. weMove treedt ook bewust naar buiten met sporters die een visuele beperking hebben. Denk aan fietstochten maken op een tandem of wandelen in de natuur. Mos geniet ontzettend en hij groeit elke week. Volg Giovanni en Mos via instargram.com/wemove010

Hieronder een verslag van een sportmoment:

Menu